Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Επεισόδια, χημικά και λιποθυμίες εργαζομένων στο Σύνταγμα



Ιδιαίτερα τεταμένο είναι το κλίμα κατά τη διάρκεια των σημερινών κινητοποιήσεων των εργαζομένων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν η αστυνομία επιχείρησε να απωθήσει εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες και καθαρίστριες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο Σύνταγμα.

Όταν η πορεία προσπάθησε να φθάσει στο ΥΠΟΙΚ, αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν στην πλατεία Συντάγματος τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν το κτήριο του υπουργείου και έκαναν χρήση χημικών. Μία γυναίκα σωριάστηκε λιπόθυμη στο έδαφος έπειτα από χρήση χημικών. Επί τόπου έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα, εν μέσω αποδοκιμασιών, συνθημάτων και γιουχαϊσμάτων, κυρίως από τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και βρίσκονταν στο σημείο για να διαμαρτυρηθούν, έφθασε στο Υπουργείο Οικονομικών ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης για το καθορισμένο ραντεβού με τους εκπροσώπους της τρόικας, με θέμα συζήτησης τις 11.000 απολύσεις εντός του 2014.

Νέα συγκέντρωση το μεσημέρι από την ΑΔΕΔΥ

Νέα συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει προγραμματιστεί από τη ΑΔΕΔΥ στις 13.00. Στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Εισβολή στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Νωρίτερα σήμερα το πρωί μια διμοιρία των ΜΑΤ
http://www.tragiko.net/2014/02/blog-post_2682.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου